Otsikko on vaihteeksi täysin random, mutta tuskin sisältökään sen merkityksellisempää on.
Olen nyt ollut mökillä reilut viisi päivää, ja aika hyvin olen onnistunut levittämään tavarani niin omaan aitanpuoliskooni kuin ihan 'päämökkiinkin' asti. Ja juuri kun pääsin sanomasta (kirjoittamasta?), minulle tultiin sanomaan että siivoappa vähän. Mutta ääh, ehtiihän sitä myöhemminkin. Olen perustanut toimistoni jälleen olohuoneeseen, joten pienen pöydän on vallannut ikivanha läppäri yhdessä likaisten astioiden ja erilaisten karkki- ja sipsipussien kanssa. Kaunista.
Oma huoneeni kotona on kyllä vielä sekaisempi. Jos oikein muistan, lattialla on vieläkin ystäväni viime yökylävierailun jäljiltä patja sekä petivaatteet. Muutenkin koko pieni huoneeni muistuttaa lähinnä kaatopaikkaa; vaatteita on siellä täällä, lattia on lähinnä roskien peitossa ja puolet astiakaappimme sisällöstä on levitetty pitkin poikin. Ja vaikka huoneen siivoisi kuinka perusteellisesti, se alkaa näyttää yhtä sekaiselta viimeistään kahden viikon kuluttua siivouksesta. Eikä siivouksen jälkeen koskaan löydä mitä etsii.
Eikö se olekin yleisin syy siivoamattomuuteen? "Jos nyt siivoan, niin en kyllä enää löydä mitään tärkeää." Niin, minunkin oli vaikea alkaa etsiä sanakirjaa kirjahyllystä sen sijaan, että se olisi lojunut toisen nojatuolini alla roskien seassa odottamassa käyttöä. Nyt se on kyllä jo palautettu 'oikealle' paikalleen. Koko kirja on jo niin vanha, että siitä on kannet lähtenyt aikoja sitten ja sivujakin puuttuu muutama. Sille ei ehkä tee hyvää pyöriä ruuanmurujen kanssa. No mitä pienistä.
Ostostelevisio on ollut tuossa taustalla auki koko aamun. Kun katsoo uudestaan ja uudestaan noita kolmea (no ehkä neljää, korkeintaan viittä) tuote-esittelyä, jotka siinä ovat pyörineet, ei voi kuin ihmetellä. Silloin kun olin pieni, mainoksia oli niin paljon erilaisia, että televisiota täytyi tuijottaa kahdesta kolmeen tuntiin, että oli nähnyt ne kaikki. Nyt sama hoituu tunnissa. Ehkä ostosTV ei olekaan niin kannattava paikka. Epäilys vahvistuu kun katsoo noidenkin tuotteiden tarjouksia. "Tilaa nyt, niin saat kaksi yhden hinnalla! Lisäksi kymmenen lisäsuutinta! Ja vielä kantokassi! Henkareita! Saatte ihan mitä vaan kaupanpäälliseksi kun vain ostatte, pliis!" Tämäpäs poikkesi aiheessa, mutta toisaalta, kyllä nyt omassa blogissaan saa vetää aiheen vierestä niin paljon kuin haluaa. Ei kai tätä minun lisäkseni kukaan luekaan, että ei pitäisi edes häiritä?
Vielä kaaokseen palatakseni, alkaa nakertaa tämä kaiuttimien rikkioleminen. Ja tuo netti oikeasti vihaa sisätiloja, tälläkin hetkellä arvon Mokkula on kiilattu onkivan ankkapatsaan ja tuikkupidikkeen väliin, jotta se pysyisi millilleen oikeassa asennossa. Ja silti se tökkii. Onneksi tätä mökkipiinaa on jäljellä enää sellaiset neljä päivää, ja kun pääsen kotiin, on rakas isoveljeni asentanut uuden tietokoneeni. Joskus on mahtavaa, että isoveli tietää tietokoneista melkein kaiken. Kunhan vain ulkoinen kovoni on säilynyt operaatiosta hengissä, muuten tulee kuolema. Mutta eipä nyt maalailla piruja sienille. Shrooms.
Tässähän sitä oli jo vuodatusta yhdelle päivälle. Tai kahdelle päivälle, kun eilen pääsi unohtumaan.

Kaaoksen kuningas
Pimeyden ruhtinas
Heikkojen valtias
Pahuuden messias

~Kilpi - Kaaoksen Kuningas